startsida > Recept > Laxfilé med fyllning av örtost
print

Laxfilé med fyllning av örtost

Grillbufféns nyttiga paradrätt

Den omåttligt populära laxen är oändlig i sin variation. Den feta fisken är inte bara god - med sitt höga innehåll av den livsviktiga oljan Omega-3 ger den en viktig hälsoboost. Här kombinerar vi den med fårost och en massa färska örter - våra munnar vattnas redan vid förberedelsen! Nyckelordet är vatten: jämfört med kött har fisk en vattenbaserad och mindre fast muskelstruktur. Därför är grilltiden kortare, och det räcker att du vänder på fisken en gång för att den ska bli färdiglagad.

Ingredienser

för 4 portioner
600  g laxfilé
150  g fetaost
2   zucchini (medelstora)
1  bunt persilja
1   vitlöksklyfta
1  tsk malen rosépeppar
   dill
   mejram
   matolja
Förberedelse
40
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Steg 1:

Skölj laxfilén och plocka bort eventuella ben. Torka av och dela i 3-4 delar.

Steg 2:

Hacka örter och vitlök fint och blanda sedan med den smulade fetaosten. Skär ett snitt i mitten av laxfilén längs med sidan och fyll med osten, och pensla sedan med olja.  

Steg 3:

Skär zucchinin i remsor och placera på ett ark Toppits® aluminiumfolie. Lägg en bit laxfilé på, och ringla över olja innan du försluter det till ett paket.

Steg 4:

Garnera den fyllda laxfilén, grilla i 10-15 minuter i en stängd grill över medelvärme. Smaka av med peppar och servera tillsammans med en fräsch och syrlig yoghurtsås. Mums!

Grillad lax med örter och färskost

liknande recept

Somriga smaker i härlig form

Läskande, fräsch och med en krispig topping - passar heta som kalla dagar

Ligger det rester av blomkål och väntar på dig i kylen? Med detta recept lagar du enkelt en god och nyttig pizzavariant av dina överblivna grönsaker.