Vad är sous vide-tillagning?

Sous vide är en tillagningsmetod för att "koka" eller tillreda fisk, kött eller grönsaker. Maten läggs i en försluten påse och kokas eller sjuds - utan tillsättning av luft - i ett vattenbad vid relativt låga temperaturer. Den särskilt skonsamma sous vide-tillagningen på under 100°C ger ett väldigt smakrikt och saftrikt resultat, där livsmedlets aromer tas tillvara på absolut bästa sätt. Du slipper kött och fisk som blir torr, och kan istället servera servera mört kött och mjäll fisk. Även grönsaker tillagas till perfektion: tack vare vakuumtillagningen bevaras näringsämnen, vitaminer och aromer idealt samtidigt som grönsakerna blir härligt mjuka. En annan fördel med sous vide är att den vakuumförseglade påsen placeras i ett vattenbad för att ingredienserna ska beredas särskilt skonsamt och långsamt. Detta gör att temperaturen kontrolleras mycket noggrant och resultatet blir därmed ännu bättre!

Sous vide-tillagning med Toppits®

Att tillaga din mat med sous vide-metoden går utmärkt med hjälp av fryspåsar eller SafeLoc®-påsar från Toppits®Påsarna passar perfekt för att försegla din mat på ett säkert, vattentätt sätt. Till exempel kan du bereda en filé av nötkött mycket enkelt och försiktigt.

nötfilé beredas mycket enkelt och försiktigt. Förbereder sig för Sous-vide Ta bara en utsökt bit nötfilé och gnugga lite olivolja. Tillsammans med färska örter, såsom rosmarin, läggs köttet nu i matlagningspåsen. Ta sedan bort luften från påsen för hand och stäng den. Du kan dra nytta av Sous-vide-metoden - även utan ett perfekt vakuum. Rätt tillagning Eftersom beredningen redan är klar, placeras påsen och dess innehåll helt enkelt i en sous-vide spis, temperaturen och tiden inställd och nötköttfilén kokas långsamt och försiktigt. För vattenbadet rekommenderar vi att du tar en kastrull och värmer upp den. För bästa möjliga resultat, se till att vattentemperaturen är konstant, till exempel 55 grader. Läckert resultat Beroende på filéns storlek kan den underbart kokta nötfilén tas ut ur påsen efter cirka 2 timmar - rosa och öm hela tiden. Nu måste du ta bort örterna och tillbringa köttet i en grillpanna så att läckra rostade dofter skapas. Krydda med lite havssalt och nymalt peppar så är det gjort: den perfekta nötfilén. FÖRDELAR MED SOUS VIDE TILLAGNING Fördelarna med Sous-vide-matlagning är uppenbara. Kött och fisk tappar mindre vätska, dras inte samman och behåller sin form. Om det används korrekt undviks uttorkning på ett tillförlitligt sätt och överkokning är till och med omöjlig om vattentemperaturen är korrekt inställd. För den framgångsrika perfektionen i serier med flera kurser rekommenderar vi Sous-vide som val av tillagningsmetod - eftersom tidpunkten för den andra inte längre är viktig och de olika rätterna lätt kan tillagas och hållas varma för gästerna. God aptit!

Fördelar med Sous-vide tillagning

Fördelarna med Sous-vide-matlagning är uppenbara. Kött och fisk tappar mindre vätska, dras inte samman och behåller sin form. Om det används korrekt undviks uttorkning på ett tillförlitligt sätt och överkokning är till och med omöjlig om vattentemperaturen är korrekt inställd. För den framgångsrika perfektionen i serier med flera kurser rekommenderar vi Sous-vide som val av tillagningsmetod - eftersom tidpunkten för den andra inte längre är viktig och de olika rätterna lätt kan tillagas och hållas varma för gästerna. God aptit!

Rekommenderade produkter