startsida > Produkter > Toppits® Stretch Tops

Toppits® Stretch Tops

För en hållbar förvaring av din mat

Försöker du skapa en mer hållbar livsstil? Är du på jakt efter en smart, mångsidig produkt som underlättar i vardagen och hjälper till att hålla din mat fräsch och god? Då vill vi tipsa om våra nya Toppits® Stretch Tops av silikon! Med silikonöverdragen, som kan användas om och om igen, får du enkelt en smidig och miljövänlig förvaring av dina livsmedel som hålls färskare längre och därför bidrar till ett minskat matsvinn. De smidiga, stretchiga silikonöverdragen kommer i olika storlekar och passar flera olika typer av burkar, skålar och fat och går till och med att trä direkt över frukt och grönsaker. 

För stora eller små portioner, varma eller kalla rätter: silikonhättorna är den perfekta allroundprodukten i köket. Tack vare att de tål kyla och värme är de idealiska för att förvara matrester i kylen eller för att värma lunch i mikron. Genom att placera silikonöverdraget löst över skålen eller tallriken trycks luften ut enkelt.

Fördelar med Toppits® Silicone stretch tops

 • checkHåller maten färsk och fräsch längre (skyddar mot uttorkning)
 • checkÅteranvändbara och lätta att rengöra
 • checkMycket stretchiga, tåliga och slitstarka
 • checkLäckagesäkra
 • checkKan användas i kyl, frys och mikrovågsugn
 • checkSkyddar mot lukt
 • checkMångsidig och flexibel användning för att förvara mat i skålar och på tallrikar och fat
 • checkGår att diska i diskmaskin

Förpackningsstorlekar

 • Beskrivning
  Format
 • TOPPITS® STRETCH TOPS 4-PACK
  Ø5, Ø8, Ø11, Ø15
 • TOPPITS® STRETCH TOPS 2-PACK
  Ø15, Ø20

TIPS FÖR ANVÄNDNING AV SILIKONÖVERDRAG

Olika storlekar för olika användningsområden

Tack vare de stretchiga silikonöverdragens olika storlekar, är de perfekta hjälpredor i köket. Från lök och gurka till yoghurtburkar och skålar i olika storlekar – med våra flexibla överdrag täcker du enkelt mat, skålar och tallrikar. En annan fördel är att de håller frukt, grönsaker och matrester fräscha längre och hjälper därför till med att minska matsvinnet. Silikonlocken är tänjbara men stabila, och du kan därför stapla burkar täckta med locken ovanpå varandra i kylen för att spara plats.

Här kommer vi med några förslag på vad varje storlek lämpar sig för:

 • Stretchigt silikonöverdrag Ø5 cm: Använd den minsta storleken för livsmedel som lök, banan, gurka, paprika och kryddor.
 • Stretchigt silikonöverdrag Ø8 cm: denna storlek passar bäst för att täcka över skurna citroner, apelsin, lök och äpplen eller för dessertskålar, mindre skålar och yoghurtbehållare på 500 g.
 • Stretchigt silikonöverdrag Ø11 cm: Ø11 cm-storleken passar bäst för skålar med granola, frukt och mellanmål och för burkar.
 • Stretchigt silikonöverdrag Ø15 cm: använd denna storlek för skurna bitar av pumpa och melon, för skålar med smoothie, för frukostrester eller för ett fat med överbliven mat från exempelvis tacosen (gurka, majs, tomat, paprika..).
 • Stretchigt silikonöverdrag Ø20 cm: den största storleken passar bäst för att täcka över mellanstora burkar och skålar, salladsskålar och mellanstora bakformar.

Efter att du har använt det stretchiga överdraget, kan du enkelt diska det med vanligt diskmedel eller i diskmaskinen. I diskmaskinen vänder du överdraget ut och in och placerar det mellan två hållare. Därefter är det stretchiga silikonöverdraget så gott som nytt och klart att användas igen.

Stretchiga silikonöverdrag - mångsidiga som få

De stretchiga silikonöverdragen har många fördelar. Tack vare att de är så flexibla är de perfekta hjälpredor i köket, när du vill att det ska gå snabbt och vara enkelt.

Toppits® Silicone Stretch Tops går att använda i en kylig – kylen eller frysen – såväl som i en varm miljö (mikrovågsugnen eller ugnen). Genom att placera silikonöverdraget löst över skålen eller fatet slipper du att det stänker från rätter som soppa under uppvärmningen.

Dessutom håller sig köket fantastiskt rent! De stretchiga överdragen sluter sig tätt kring alla typer av livsmedel: till och med flytande livsmedel, som salladsdressing och yoghurt, kan förvaras säkert på detta sätt.  

Överdragen är en väldigt lämplig produkt för färskhållning av mat - de håller dina livsmedel fräscha länge! Grönsaker som till en stor del består av vatten (gurka, sallad..) och frukt som snabbt torkar ut och förlorar smak (t.ex. apelsin) håller sig fräscha längre när de täcks med silikonöverdragen.

Vi gillar intensiva smaker och aromrik mat, men starka lukter i köket är något vi gärna slipper. Vilken tur då att vår allroundprodukt är så tät att den stänger in lukter. Med våra stretchiga silikonöverdrag kan en halv lök tryggt förvaras bredvid annan mat i kylen.

För att du ska kunna använda dina silikonöverdrag i flera år framåt bör du se till att förvara dem plant på en plats fri från damm. Tvätta dem regelbundet, antingen för hand eller i diskmaskinen.

Med våra stretchiga silikonöverdrag har hållbarhet aldrig smakat bättre!

HUR DU ANVÄNDER TOPPITS® STRETCH TOPS

Mer inspiration

Har du hackat för mycket lök eller har du lök liggandes som börjar bli gammal? Frys in den! Det är både hållbart och praktiskt. Vi visar dig hur.

Färska örter och kryddor från trädgården (eller butiken) ger sommarens rätter ljuvliga dofter och smaker. Men hur får jag dem att hålla längre? Vi ger dig tips för optimal förvaring!

Förvaring på rätt sätt med Toppits®: skafferiet

Relaterade produkter

Ugns-, grill- och frysfolie

Med ett drag kan du enkelt och säkert täcka stora tallrikar, bakplåtar och behållare med den formbara ugns- grill och frysfolien från ...

SafeLoc®-fryspåsar med dubbelförslutning

Den integrerade dubbelförslutningen med SafeLoc® från Toppits® gör att den återförslutningsbara fryspåsen - nu tillverkad av 70% återvunna resurser - ...

Plastfolie extra bred

Stor fräschhet för mat på stora fat, tallrikar och skålar. Med Toppits® extra breda plastfolie på 44 cm täcker du enkelt större ytor utan problem. Att ...

Aluminiumfolie

Med Toppits® aluminiumfolie skyddas smaker och näringsämnen i din mat effektivt. Tack vare det dubbla vaxkakemönstret och speciallegeringen är ...