Steg 3:
När dina soltorkade (förlåt - ugnstorkade) tomater är klara är det dags för konservering. Det är viktigt att denna sköts på rätt sätt för att undvika att bakterier frodas.
Se till att tomaterna svalnar ordentligt och lägg dem sedan i rena (diska burkarna och locket noga och koka dem i minst 10 minuter) glasburkar tillsammans med skalade, halverade vitlöksklyftor, färsk timjan samt salt och peppar. Toppa upp med olja, men spara 2 cm upp till kanten. Skruva på locket lätt och ställ in i ugnen på 110°C tills oljan börjat koka och bubbla - det tar minst en timme.
Ta sedan ut burkarna, låt dem svalna och förslut sedan burkarna "på riktigt" - se till att skruva locken ordentligt. Förvara burkarna i kylskåp direkt efter att de svalnat. Håller upp till ca 2–3 veckor i kyl. Om du vill förvara längre, frys in istället.
Voilà - tomaterna är redo att lyxa till vilken rätt som helst med!
OBS! Eftersom vitlök och färska örter i olja kan innebära risk för bakterietillväxt om det inte hanteras rätt, är det viktigt att förvara burkarna kallt och använda inom angiven tid.