Rekommenderade produkter

Förberedelse

Steg 1:

Samla ingredienserna. Om sötpotatisen inte redan har ugnsbakats, sätt igång ugnen på 225 grader och rosta potatisen tills dess att du enkelt kan trycka igenom den med en gaffel. Låt potatisen svalna helt, och ta bort skalet.

Steg 2:

Lägg den avsvalnade sötpotatisen i en stor skål och mosa med en gaffel. Tillsätt mjöl, kikärtor, finhackad lök och vitlök, hackad persilja och koriander, kummin, citronjuice och salt. Fortsätt att mosa ordentligt tills dess att massan är jämn och mjuk. Om du har ont om tid går det bra att använda en matberedare - se bara till att massan inte blir för vattnig.

Steg 3:

Nu är det dags att forma falafeln. Du kan använda dina händer, en tesked - precis det som passar den storlek av falafel som du önskar. Rulla till bollar och låt vara eller pressa ut till plattare "biffar" och placera sedan på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Täck plåten med plastfolie och förvara i kyl i cirka 45 minuter.

Falafel på sötpotatis med Toppits

Steg 4:

Sätt ugnen på 190 grader. Ta ut plåten från kylskåpet och baka falafeln i cirka 10 - 12 minuter, eller tills de är gyllene och krispiga. Om du valt att platta till bollarna räcker det att du bakar falafeln i 8 - 10 minuter.

Falafel på sötpotatis Toppits

Steg 5:

Klara att njuta! Servera tillsammans med pitabröd och grönsaker, eller lägg på en salladsbädd med exempelvis polkabetor och hyvlade morötter. Hummus och pumpafrön är supergott till!

Tips:

Gör en stor omgång falafel och frys ner så sparar du bara tid och ser till att du verkligen använder och äter allt - bara att ta upp och tillaga när andan faller på! Du kan frysa ner den färdigbakade falafeln, men bäst blir det om du fryser ner bollarna innan de är bakade. Rulla falafeln och lägg på en plåt täckt med plastfolie. In i frysen i cirka en timme så att de stelar till. Ta ut dem och lägg ner i en tät påse, till exempel en Safeloc® eller en av våra fryspåsar i treskikt. Falafeln håller sig fräsch i 6 månader i frysen!

liknande recept

Quiché med lax 25.09.2019

Enklaste rätten till minglet

Minidonuts 05.03.2020

Fluffig deg, färgglad glasyr och regnbågsströssel - våra donuts i muffinsform är klara!

Fantastiskt krämig och len, dekorerad med värmande hjärtan