startsida > Tips & Tricks > Ingefärsshots med Toppits® istärningspåsar
print

Ingefärsshots med Toppits® istärningspåsar

Hög energiboost i små doser

Som guld för din hälsa. Ingefära är den nyttiga superörten som boostar kroppen och ger magen, hjärnan och hjärtat energi och fibrer för att fungera optimalt. Ett naturläkemedel som är gott i juicer, asiatiska maträtter, teer, och i koncentrerad form är kraftpaketet din bästa vän för att bygga upp immunförsvaret och förhindra förkylningar, året runt. Se till att frysa ner örten i shots portionsvis, så att du kan starta varje morgon med en rejält hälsosam boost. Vi visar dig hur!

12. Augusti 2019, 00:00

Vad du behöver:

(ingredienser för 10 shots)

Såhär gör du!

Om du inte är övertygad om att ingefära är ett superknep för att boosta energin och förhindra förkylningar så kommer här lite fakta om örten med den märkliga formen som är packad med nyttigheter. Bland annat innehåller den kalium, fosfor och vitamin C som alla är nödvändiga för att stärka kroppens immunförsvar och som dessutom gör dig mer motståndskraftig mot influensa, virus och förklyningar. Dessutom, tack vare dess innehåll av gingerol, har ingefära en naturlig smärtlindrande effekt, är slemlösande och verkar antiinflammatoriskt.

Varför är ingefärsshotsen så trendig? Givetvis kan du också boosta ditt immunsystem med färskt ingefärste. Men, då örten värms upp förlorar den många nyttiga vitaminer och mineraler. För shoten används roten i sin råa form, så att din kropp får ta del av ingefärans fulla effekt.

Och shoten för ett bättre immunförsvar fixar du på ett kick: först, kläm ur juicen från citronen och samla den i en skål. Skala sedan ingefäran och skär den i grova bitar. Mixa de två tillsammans med vattnet och agavesirapen och avsluta med att köra blandningen i en mixer eller juicemaskin. Tänk på att använda en behållare med en smal pip så att du enkelt kan hälla över juicen i istärningspåsar.

Praktiska isbitar med ingefära för att boosta energi och hälsa.

Med frysen fylld av ingefärsisbitar har du tillgång till en hälsoboost när du vill! Och det finns många olika sätt att använda dem på. Att starta morgonen med en hälsoshot är självklart, men prova också att lägga en isbit i din drink för extra sting. Eller vad sägs om en uppiggande topping på din naturella yoghurt? Och en härlig sallad blir ännu fräschare med en touch av ingefära och citron.

Morgnar är oftast fyllda av trötthet och tomma på tid, men med färdiga ingefärsisbitar i frysen fixar du din morgonsmoothie på nolltid. Du slipper pressa citronjuice och behöver inte lägga tid och ork på att skala och skära ingefära. Och för alla grillmästare där ute: lägg i en isbit i marinaden till din fisk - superfräscht!

Oavsett hur du väljer att använda ditt lager med ingefärsshots har du nu ett förråd av fräsch energi redo att boosta din dag och kropp!

Frysta isbitar med ingefära och citron för att förhindra förkylningar

Rekommenderade produkter

Mer inspiration

Det går även att frysa in nötter för längre hållbarhet. Här hittar du alla tips om hur du fryser in olika nötsorter så att de håller sig färska.

Bakade bullar och färskt bröd utan lång jäsning - tack vare frysen

Blev det färsk jäst över från senaste bakningen? Inga problem. Det är lätt att frysa in och tina upp jästen, så att du kan använda den nästa gång du ska baka. Vi visar dig hur du gör.