startsida > Recept > Grillad brax i bakplåtspapper
print

Grillad brax i bakplåtspapper

Med Toppits® bakplåtspapper grillar du klassiska rätter på nytt sätt

Att grilla fet fisk, stora stekar och krispiga grönsaker i paket av aluminiumfolie ger ett perfekt resultat - att det är vårt favoritsätt att laga mat under sommarmånaderna är ingen hemlighet. Men visste du att du kan använda bakplåtspapper för samma saftiga resultat? Toppits® bakplåtspapper är idealiskt för rätter som ska tillagas långsamt över indirekt värme - som fisk, eftersom den lätt blir torr vid för höga temperaturer. Här visar vi hur du lyckas med att grilla en härlig brax som du sedan vackert serverar i det bruna paketet.

Ingredienser

för 4 portioner
4  st hela braxar
2  st citroner (ekologiska)
1  st fänkålshuvud
   flingsalt, peppar
   citronjuice
   bladpersilja
   olivolja
Förberedelse
40 min
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Grillad fisk i ett paket av bakplåtspapper

Steg 1:

Placera två ark av Toppits® bakplåtspapper bredvid varandra och stryk dem med cirka 1 msk olivolja vardera. Skölj braxen i kallt vatten och torka med hushållspapper. Tvätta sedan citronen och skär i tunna skivor. Rengör fänkålen, skär även denna i tunna skivor och blanda med salt, peppar och citronjuice. Sätt fänkålsröran åt sidan

Fisk på grillen i bakplåtspapper

Steg 2:

Lägg fänkål, persilja och ett par skivor citron på bakplåtspappret. Strö över salt och peppar och placera sedan braxen på arken. Skär ett snitt i magen på fisken, och fyll öppningen med fänkål. Täck sedan braxen med det som finns kvar av fänkålsblandningen, citronen och persiljan och strö ytterligare salt över. Vik sedan pappret till ett paket över fisken, och vik in sidorna. Förslut paketen med aluminiumgem.

Steg 3:

Grilla sedan fiskpaketen långsamt över indirekt värme. Du lägger briketterna eller kolen på varsin sida av grillen och sedan maten mitt på gallret så att inte värmen blir för hög. Tillaga i cirka 200° C i 20 minuter.

Tips: Tänk på att du inte behöver superhöga temperaturer á la 400° C för att lyckas med dina grillade rätter. Detta gäller även rätter som pizza och stekar. Vad du vill åt är härligt rökiga smaker - inte förkolnade livsmedel som ryker..

Grillad fisk med fänkål och citron i bakplåtspapper

liknande recept

Nektaringalette 25.09.2019

Saftig och härlig paj direkt från plåten

Värmande och smakrik - och väldigt enkel att tillaga

Saftig, näringsrik och mör laxfilé med Toppits® stekpåse