print

Flammkuchen med pumpa

Knaprig, spröd och med doft av rosmarin

Sugen på en fräschare, crunchigare variant av den klassiska pizzan? Med syrlig fetaost, len crème fraîche och rosmarin som sprider sig i hela ditt hem. En flammkuchen - eller "tarte flambée" som den kallas på franska - är en typ av liten pizza från Alsace som passar perfekt som tilltugg på förminglet eller framför en bra serie en kall höstdag. 

Den största skillnaden är att en flammkuchen inte får ha någon tomatsås, vilket gör att smaker blir renare och får ta mer plats. Dessutom får du en knaprig botten och inte en kladdig, degig bas vilket händer allt för ofta vid traditionell pizzabakning. 

Ingredienser

för 4 portioner
220  g mjöl
½  tsk salt
3  msk olivolja
1  liten gullök
1  liten Hokkaidopumpa (cirka 500 g)
5  stjälkar rosmarin
2  dl Crème fraîche
200  g fetaost
Förberedelse
Förberedning: 30 min; tillredning: 15-20 min
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Steg 1:

Med hjälp av en matberedare, knåda 220 gram mjöl med 1/2 tesked salt, 3 matskedar olivolja och 100 ml varmt vatten ett tag. Knåda sedan degen ett tag endast med dina händer för att få den mjukare. Forma till en boll, klä in med Toppits® plastfolie, och stoppa i kylen för att vila medan du förbereder övriga ingredienser. 

Steg 2:

Förvärm ugnen till 200°C i varmluft (eller 220° C i över- och undervärme). Skala löken, halvera och skär i tunna strimlor. Rengör och dela pumpan, ta bort kärnorna och skär köttet i tunna bitar, cirka 5mm tjocka. Dra av rosmarinsbladen från stjälkarna och finhacka. 

Steg 3:

Ta ur degen från kylen och plastfolien. Mjöla brödkaveln och rulla ut degen direkt på Toppits® bakplåtspapper med glidfri undersida, och placera sedan detta på ugnsplåten. Alternativt kan du rulla ut degen på ett mjölat underlag och därefter lägga den på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. 

Tarte flambee med pumpa på Toppits bakplåtspapper

Steg 4:

Täck degbottnen med 200 gram Crème Fraiche, salt och peppar. Lägg på lök och pumpa, och smula sedan fetaosten över. Glöm inte toppa med rosmarin!

Baka minipizzan i ugnen i cirka 15-20 minuter. När din flammkuchen har bakats färdig kryddar du med svartpeppar, och sedan är det bara att njuta!

Det bästa till rester:

Om du täcker din bakade flammkuchen med Toppits® aluminiumfolie håller den sig fräsch i några dagar i kylen. Värm i ugn på 200°C i cirka fem minuter, så blir den som ny!

liknande recept

Saftig njutning med fräsch rosmarin

Perfekt svalkande efterrätt för varma sommardagar

Fixa enkelt hemma i din egen ugn!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten och användbarheten på webbsidan, för marknadsföringsändamål och sortimentsanalyser. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Mer detaljer om detta kan du ta reda på genom att klicka på knappen „Mer information“.