startsida > Recept > Citronmuffins
print

Citronmuffins

Saftiga, goda, lättbakade muffins

Syrlighet, fluffighet, enkelhet - vad mer behöver du? I dessa ljuvliga muffins blandas fräsch citron med kryddiga, dekorativa vallmofrön. De går snabbt att baka, och passar perfekt i våra blommiga Flower Muffins-formar, toppen för en mysig vårfika i solen. 

Ingredienser

för 8 portioner
2  dl socker
2  st ägg
150  g smör
½  dl mjölk
  dl mjöl
2  msk vallmofrön, blå
2  tsk bakpulver
1  krm salt
Förberedelse
30 min
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Steg 1:

Sätt ugnen på 200 grader. Ställ åtta Flower muffinsformar på en plåt.

Steg 2:

Riv skalet från citronen och pressa ur saften i ett glas.

Steg 3:

Vispa socker och ägg vitt och fluffigt.

Steg 4:

Smält smöret och blanda med citronsaft och mjölk. Tillsätt äggvispet.

Steg 5:

Blanda mjöl, vallmofrön, salt och bakpulver väl. Tillsätt smeten och vispa slätt.

Steg 6:

Fyll formarna med smet, nästan hela vägen upp.

Steg 7:

Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter tills de rest sig något och känns fasta. Ta ut ur ugnen och flytta formarna från plåten. Njut tillsammans med ett glas färskpressad juice - mums!

Bästa till rester!

Se till att göra dubbel sats så kan du frysa ner en omgång och plocka upp när suget faller på! Om du väljer att inte frysa ner muffinsen håller de sig ett par dagar i kylen. Se till att förvara dem i en lufttät burk eller i fryspåsar så att de inte tar åt sig av andra lukter och dofter.

liknande recept

Rödbetshummus 17.02.2020

Nyttig, krämig, vegetarisk kikärtsröra

Sött, varmt och oemotståndligt gott!

Lite mjukt, lite hårt, lite nötigt, lite sött - och väldigt gott!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten och användbarheten på webbsidan, för marknadsföringsändamål och sortimentsanalyser. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Mer detaljer om detta kan du ta reda på genom att klicka på knappen „Mer information“.