startsida > Recept > Chokladmuffins med frosting
print

Chokladmuffins med frosting

Det blir en annorlunda student i år - se till att fira i största, festligaste (och tillåtna) utsträckning

En värld som är upp-och-ner där inte mycket är som det brukar. Årets kull av studenter tvingas till en annan typ av firande - det blir inga böljande hav av skrålande (eller skönsjungande), vitklädda studenter på våra gator och torg. Men, vi hoppas ändå att dagen fylls av glädje och minnen som delas med de nära och kära som får, och kan, närvara.  

Våra saftiga chokladmuffins med vaniljsmörkräm och studentmössor av marshmallow kompenserar på långa vägar inte för det alternativa, dämpade firandet. Men, de är i alla fall ett dekorativt (och gott) inslag på efterrättsbordet. 

Vi önskar att alla duktiga, kämpande studenter får en fantastisk dag och önskar er all lycka vidare ut i livet.

Ingredienser

för 10 portioner
   Muffins
2  dl socker
2  st ägg
150  g smör
1  dl mjölk
  dl kakao
  dl vetemjöl
2  tsk bakpulver
   Smörkrämsfrosting
4  dl florsocker
3  tsk vaniljsocker
75  g smör
2  msk mjölk
   Studentmössor
5  st marshmallows
75  g mörk choklad
   Gult strössel/marsipan
Förberedelse
1 timme
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Steg 1:

Sätt ugnen på 200 grader. Ställ tio av Toppits® stabila muffinsformar på en plåt. 

Steg 2:

Muffins

Vispa ägg och socker fluffigt. Smält smör, blanda med mjölk och tillsätt till ägg- och sockerblandningen.

Vispa ned mjöl, kakao och bakpulver till en slät smet. Fördela smeten i formarna - fyll ca 3/4 av formen.

Grädda i mitten av ugnen, 12-15 minuter, tills de rest sig. Ta ut och låt muffinsen svalna på plåten.

Steg 3:

Studentmössa

Smält choklad i en liten skål. Dela marshmallows i mitten och doppa den kladdiga undersidan i choklad.

Lägg på bakplåtspapper med chokladen neråt och dra försiktigt bakåt för att skapa en skärm av chokladen.

Ställ i kylen att stelna i tio minuter, ta ut och tryck dit en gul pärla i chokladen. Låt stelna helt i kylen.
 

Chokladmuffins med frosting och smörkräm med Toppits

Steg 4:

Frosting

Hyvla smör och vispa vitt. Blanda florsocker och vaniljsocker, tillsätt hälften och vispa i några minuter.

Tillsätt resten av sockret och vispa någon minut. Tillsätt till sist mjölk, lite i taget och vispa på hög hastighet i ca fem minuter eller tills du har en vit fluffig smörkräm.

Spritsa smörkrämen, med hjälp av Toppits® spritspåsar, på muffinsen och toppa med en studentmössa. Sätt gärna en pappersflagga i varje muffins för extra känsla. Voilà - nu är dina festliga, krämiga chokladmuffins med fina studentmössor klara!

Bästa till rester!

Se till att göra dubbel sats så kan du frysa ner en omgång och plocka upp när suget faller på! Om du väljer att inte frysa ner muffinsen håller de sig ett par dagar i kylen. Se till att förvara dem i en lufttät burk eller i fryspåsar så att de inte tar åt sig av andra lukter och dofter. 

Om du på förhand vet att alla muffins inte kommer gå åt direkt, undvik att dekorera muffinsen innan förvaring eller nedfrysning eftersom att frostingens textur tenderar att försämras snabbt. 

liknande recept

Fixa enkelt hemma i din egen ugn!

Knaprig, spröd och med doft av rosmarin

Knäck med mandel 09.12.2019

Mjuka eller hårda?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten och användbarheten på webbsidan, för marknadsföringsändamål och sortimentsanalyser. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Mer detaljer om detta kan du ta reda på genom att klicka på knappen „Mer information“.