startsida > Recept > Chokladkorgar
print

Chokladkorgar

Ätbara dessertkorgar tillverkade av vår favoritchoklad som vi fyller med innehåll efter säsong!

Våra chokladkorgar är tillverkade helt utan ballonger. Allt du behöver är en liten bit Toppits®-plastfolie och några skålar, muggar eller koppar med en jämn botten. Enklare blir det inte! Fyllda med svalkande glass eller krämig mascarponegrädde med söta, syrliga bär - mums!

Ingredienser

för 6 portioner
100  g choklad (mörk eller ljus)
   Mascarpone, jordgubbar, hallon..
Förberedelse
25 min + 1 h kylning
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Steg 1:

Hacka 100 gram choklad grovt och smält i ett vattenbad. Vill du göra det enkelt? Ta fram en liten kastrull och en lite större. Fyll den större kastrullen med vatten till ungefär 1/4 och placera den på spisen på medelhög värme. Placera den lilla kastrullen i den större. Se till att vattnet inte kan rinna över från den större till den mindre kastrullen men att botten av den lilla kastrullen är i eller vidrör vattnet. Lägg den hackade chokladen i den lilla kastrullen och låt smälta under omrörning. Se till att röra runt då och då. Låt svalna något.

Steg 2:

Ta fram 6 små skålar, koppar eller glas - de måste ha en slät undersida. Dela Toppits®-plastfolie i rutor för att passa skålarna. Lägg en bit plastfolie på ett jämnt underlag och bre ut en klump smält choklad ovanpå. Se till att inte sprida chokladen för tunt, eftersom att chokladkorgarna senare då bryts eller spricker. Lägg försiktigt plastfolien med choklad på en vänd skål, mugg eller glas och tryck ner försiktigt.

Steg 3:

Upprepa processen tills alla chokladkorgarna är förberedda. Kyl chokladkorgarna i 1 timme.

Steg 4:

Ta ut de stelnade chokladkorgarna från kopparna, muggarna eller skålarna. Det bästa sättet att göra detta på är att lyfta chokladkorgarna försiktigt med en vass kniv genom att föra in denna mellan behållaren och Toppits®-plastfolien. Då lossnar de enkelt. Ta sedan försiktigt av plastfolien från chokladkorgarna och voilà - de är nu klara att fylla med bär, glass, mascarponegrädde..

Chokladskålar på plastfolie och matchande skålar eller muggar och fyllda med mascarponekräm och bär

Tips!

Vi fyllde chokladkorgarna med mascarponegrädde och bär. Låter det som nåt du vill prova? Vispa 1.25 dl vispad grädde tills den är hård. Med en visp, blanda 250 g mascarpone, 1 paket (8 g) vaniljsocker och 30 g strösocker tills du får en slät kräm. Beroende på mascarponens fasthet, rör eventuellt i lite mjölk och blanda krämen tills den är jämn. Blanda i vispgrädden med en spatel och kyl sedan kort. Skölj bären, och skär sedan upp de bär som är större eller behåll dem hela. Lägg chokladkorgarna på små tallrikar och fyll på med en massa bär som du sedan täcker med ett generöst lager mascarponegrädde. Avsluta med ännu fler bär på toppen. Klart!

Bästa till rester!

Chokladkorgarna kan förvaras i kylskåpet i flera dagar. Se till att täcka dem med plastfolie

liknande recept

Bakad cheesecake 20.03.2020

Krämig och mäktig - med dulce de leche

Krämig, rik chokladtårta med svarta vinbär i flera lager för mors dag. Spritsa med hjärtan av kristyr!

Pepparkaksmuffins 18.11.2020

Krämiga, mjuka muffins med kanel, ingefära och nejlika med smak av pepparkaka - perfekta till jul!