startsida > Recept > Chokladkaka med hjärtan
print

Chokladkaka med hjärtan

Fantastiskt krämig och len, dekorerad med värmande hjärtan

Love, love, love.. Allt du behöver är kärlek - och mat, såklart! Bjud din kära (eller dig själv) på en enkel och otroligt god chokladkaka toppad med mörk choklad och en dekoration av fina hjärtan av lenaste frosting. 

Ingredienser

för 12 portioner
200  g smör
200  g mörk choklad
150  g socker
4   ägg (storlek M)
100  g mjöl
100  g mald mandel
2  tsk bakpulver
150  g mjölkchoklad
1  dl vispgrädde
3  msk vispgrädde
75  g florsocker
Förberedelse
30 minuter bakning; 30 minuter förberedelse
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Steg 1:

Vi börjar med chokladkakan! Förvärm ugnen till 180°C (160°C i varmluft). Klä en springform (Ø 26 cm) med Toppits® bakplåtspapper. Smält 200 gram smör och 200 gram mörk choklad i en liten kastrull över låg värme. Låt svalna.

Steg 2:

Medan du väntar på att smöret ska svalna, blanda 150 gram socker och 4 ägg med en mixerstav tills dess att det blivit lätt vispat (cirka 5 minuter). Häll långsamt i den smöriga chokladen och vispa ihop massan.

Steg 3:

Blanda ner 100 gram mjöl, 100 gram mald mandel och 2 teskedar bakpulver i smeten snabbt och noggrant. Häll smeten i formen och baka i cirka 30 minuter. Se till att göra ett stickprov: om lös smet fastnar på trästickan behöver kakan ytterligare några minuter i ugnen. Låt kakan svalna i 15 minuter och lossa sedan på springformens kanter. Låt kakan svalna ytterligare en gång, lägg den sedan på ett galler eller passande tallrik och ta bort bakplåtspappret. Låt kakan vara upp-och-ner.

Steg 4:

För glasyren, finhacka 150 gram mjölkchoklad/mörk choklad. Koka upp 1 dl vispgrädde, ta bort från plattan och addera chokladen. Rör blandningen tills dess att den blivit till en smidig smet. Sätt chokladsåsen åt sidan och låt svalna tills den blivit ljummen. Sprid över den jämna kakbottnen med hjälp av en slickepott.

Steg 5:

Blanda 75 gram florsocker tillsammans med 2-3 matskedar vispgrädde så att den bildar en tjock massa. Fyll en Toppits® spritspåse med ett munstycke i botten. 

Chokladkaka med hjärtan för valentines med Toppits

Steg 6:

Nu är det dags att dekorera tårtan så att den passar för alla hjärtans dag - och alla andra kärleksfulla fikor och dagar som är värda att fira.

Med hjälp av spritspåsen eller det vikta bakplåtspappret, spritsa täta prickar av den vita frostingen på den mörka glasyren i ett cirkelformat mönster. Med hjälp av spetsen på en träpinne, dra i de vita cirklarna så att de formar hjärtan. Låt frostingen stela ordentligt - den håller sig krämig länge. Om du har kort om tid, låt kakan svalna i kylen - sen är det bara att njuta!

Bästa till rester

Om du får kaka över? Använd Toppits® aluminiumfolie för att täcka biten, så håller den i upp till fyra dagar!

liknande recept

Krisp, krisp.. En färgglad vårsallad i en spröd korg - mums!

Läskande, fräsch och med en krispig topping - passar heta som kalla dagar

Naturligt sötade, saftiga och svinnsmarta grötmuffins med äpple och banan