startsida > Recept > Brytbröd i miniformat
print

Brytbröd i miniformat

Kryddigt, saftigt, krispigt - förvandla torra frallor till smöriga minibröd!

Har du också några frallor över från morgonens frukost eller helgens brunch? Med hjälp av örtsmör, ost och lite tid i ugnen förvandlar du lite stela, torra frallor (eller kallar du dem bullar?) till fräscha, krisipiga bröd igen! Såklart fungerar det också att göra brytbröd i miniformat av nybakade frallor med samma goda resultat. Att göra brytbröd i större format är något bekvämare och det går lite snabbare, men vi gillar miniversionen just för att alla gäster då får sitt eget lilla bröd. 

Ingredienser

för 8 portioner
125  g smör
½  tsk salt + peppar
4  st vårlökar
5  kvistar timjan
8   frallor
300  g ost (gouda, cheddar, präst)
Förberedelse
35 min förberedelse, 20 min i ugn
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Steg 1:

Förvärm ugnen till 200°C varmluft (220°C om du använder under- och övervärme). Lägg 125 gram mjukt smör (som du finfördelat med hjälp av dina fingertoppar) i en skål. Tillsätt en halv tesked salt och lite peppar. Skölj 4 vårlökar, rengör dessa och skär sedan i fina ringar. Dra av timjanblad från stjälkarna, hacka lätt och tillsätt sedan vårlök samt timjan i smöret. Blanda med hjälp av en elvisp till ett jämnt örtsmör. 

Steg 2:

Använd en brödkniv för att skära frallorna längsgående och tvärgående - se till att inte skära igenom hela vägen. Frallan ska fortfarande sitta ihop i ett stycke. Fördela osten i de små mellanrummen som nu finns i frallan. När alla mellanrum är fyllda med ost, sprid över örtsmöret (det är helt okej att vara generös gällande mängd..).

Brytbröd i miniformat med smält ost och örtsmör

Steg 3:

Packa nu in frallorna en och en i små paket av Toppits® aluminiumfolie och baka i en förvärmd ugn (i mitten) i 20-25 minuter. Då var det klart! Njut av de små bröden varma eller ljumna - tillsammans med soppa, eller kanske på grillkvällen till en frasig halloumiburgare, en mör stek eller en saftig kycklingfilé.

Bästa till rester!

Lite torra eller nybakade frallor - du får bra resultat oavsett utgångsläge! Om frallorna är torra kan du prova att pensla dem med lite vatten innan de ska in i ugnen.

Och, naturligtvis behöver du inte förbereda 8 frallor - mängden är helt upp till dig. Överblivet örtsmör förblir färskt i kylen länge, eller så går det hur bra som helst att frysa ner. Packa gärna in portionsvis i aluminiumfolie och lägg sedan i en fryspåse

liknande recept

Grön smoothie 25.09.2019

En powermix för ditt immunförsvar

Fixa enkelt hemma i din egen ugn!

Ett snabbt och enkelt recept på supergoda, klassiska amerikanska kakor med tre sorters choklad