startsida > Recept > Brytbröd i miniformat
print

Brytbröd i miniformat

Kryddigt, saftigt, krispigt - förvandla torra frallor till smöriga minibröd!

Har du också några frallor över från morgonens frukost eller helgens brunch? Med hjälp av örtsmör, ost och lite tid i ugnen förvandlar du lite stela, torra frallor (eller kallar du dem bullar?) till fräscha, krisipiga bröd igen! Såklart fungerar det också att göra brytbröd i miniformat av nybakade frallor med samma goda resultat. Att göra brytbröd i större format är något bekvämare och det går lite snabbare, men vi gillar miniversionen just för att alla gäster då får sitt eget lilla bröd. 

Ingredienser

för 8 portioner
125  g smör
½  tsk salt + peppar
4  st vårlökar
5  kvistar timjan
8   frallor
300  g ost (gouda, cheddar, präst)
Förberedelse
35 min förberedelse, 20 min i ugn
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Steg 1:

Förvärm ugnen till 200°C varmluft (220°C om du använder under- och övervärme). Lägg 125 gram mjukt smör (som du finfördelat med hjälp av dina fingertoppar) i en skål. Tillsätt en halv tesked salt och lite peppar. Skölj 4 vårlökar, rengör dessa och skär sedan i fina ringar. Dra av timjanblad från stjälkarna, hacka lätt och tillsätt sedan vårlök samt timjan i smöret. Blanda med hjälp av en elvisp till ett jämnt örtsmör. 

Steg 2:

Använd en brödkniv för att skära frallorna längsgående och tvärgående - se till att inte skära igenom hela vägen. Frallan ska fortfarande sitta ihop i ett stycke. Fördela osten i de små mellanrummen som nu finns i frallan. När alla mellanrum är fyllda med ost, sprid över örtsmöret (det är helt okej att vara generös gällande mängd..).

Brytbröd i miniformat med smält ost och örtsmör

Steg 3:

Packa nu in frallorna en och en i små paket av Toppits® aluminiumfolie och baka i en förvärmd ugn (i mitten) i 20-25 minuter. Då var det klart! Njut av de små bröden varma eller ljumna - tillsammans med soppa, eller kanske på grillkvällen till en frasig halloumiburgare, en mör stek eller en saftig kycklingfilé.

Bästa till rester!

Lite torra eller nybakade frallor - du får bra resultat oavsett utgångsläge! Om frallorna är torra kan du prova att pensla dem med lite vatten innan de ska in i ugnen.

Och, naturligtvis behöver du inte förbereda 8 frallor - mängden är helt upp till dig. Överblivet örtsmör förblir färskt i kylen länge, eller så går det hur bra som helst att frysa ner. Packa gärna in portionsvis i aluminiumfolie och lägg sedan i en fryspåse

liknande recept

Läskande, fräsch och med en krispig topping - passar heta som kalla dagar

Pretty in pink - färga hamburgarbröden med rödbetor

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten och användbarheten på webbsidan, för marknadsföringsändamål och sortimentsanalyser. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Mer detaljer om detta kan du ta reda på genom att klicka på knappen „Mer information“.