startsida > Recept > Blåbärsglass
print

Blåbärsglass

Den enklaste, och godaste, glassen du någonsin kommer göra

Krämigt, gräddigt, sött - helt enkelt ljuvligt gott! Blanda snabbt och enkelt ihop en fräsch glass smaksatt på naturliga råvaror. Med blåbär får din hemgjorda glass en härligt somrig smak och vacker ljuslila nyans. Perfekt till nygräddade pannkakor, i en frasig våffelstrut eller precis som den är. 

Ingredienser

för 4 portioner
5  dl vispgrädde
1  burk (397 g) kondenserad mjölk
225  gram blåbär
Förberedelse
15 min + 4 h i frys
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Steg 1:

Tina och grovhacka blåbären. Du kan också använda färska blåbär om du hellre önskar detta.  

Vispa grädden. Blanda blåbären med den kondenserade mjölken och vänd sedan ner grädden i denna. Rör jämnt. 

Blåbärsglass i Toppits aluminiumformar på grädde, kondenserad mjölk och bär i våffelkorgar

Steg 2:

Häll smeten i en form - vi valde två stycken Toppits® folieformar i storleken 8.5dl - och ställ i frysen för att stelna i minst fyra timmar. 

När den är klar, servera med fördel i våffelstrut, våffelkorg eller på pannkakor. Om du vill äta den au naturel (vi lovar att den är försvinnande god även då), strö gärna över lite hackade nötter för adderad crunch. Mums!

liknande recept

Bärpizza 22.06.2020

För födelsedagar och fest, som dessert, snacks eller ett snabbt alternativ till bärpaj

Krämig, rik chokladtårta med svarta vinbär i flera lager för mors dag. Spritsa med hjärtan av kristyr!

Krisp, krisp.. En färgglad vårsallad i en spröd korg - mums!