Varma små jordgubbs-pajer

Tillagningstid: ca 2 timmar (exklusive kyltid)
Difficulty
portal/pics/recept_swe/varma_jordgubbspajer.png

Preparation

Tillagningstid: ca 2 timmar (exklusive kyltid)
Difficulty
  1. Knåda mjöl, socker, ägg, salt och smör till en jämn deg. Linda sedan in i Plastfolie från Toppits® låt svalna under en timme i kylskåpet.
  2. Kabla ut degen på mjölad skärbräda tills den är ca 1/2 cm tjock. Skär den sedan i fyra lika stora bitar. Slå in en fyra små tårtformar i Aluminiumfolie från Toppits® och lägg sedan degen i formarna.
  3. Grädda under 10-15 minuter i varmluftsugn ugn på 180°C.
  4. Under gräddningen, skär jordgubbarna i halvor för att sedan placera ut dem i pajerna, jämt fördelade. Förbered glasyr och dekorera när de svalnat.

Portion calculator

Ingredients for portions

Tillbehör (Portioner: 4)

  • 200 mjöl
  • 40 socker
  • 100 kallt smör
  • 1 ägg
  • 1 salt

Per Portion

  • Kalorier: 403.5 kcal , 1689,25 kJ
  • Proteiner: 7,75 g
  • Fett: 23.15 g
  • Kolhydrater: 40,5 g