Varumärket Toppits®

Vårt varumärkes utveckling

Hur allt började

Det var år 1937 som Melitta tog sina första steg in på marknaden för papper och hushållsfolie, produkten var Melittas Smörgåspapper. Syftet var att erbjuda konsumenterna ett utvalt sortiment av specialartiklar för köket samt för kaffe och te. I produktserien ingick bland annat hushållspapper och kaffekannor.

Första Plastfolien

År 1965 utvecklades Melitta sin första plastfolie som snabbt lanserades på marknaden. Utvecklingen av hushållsfolie hade sitt ursprung i USA men etablerade sig snabbt i Europa. Under årens lopp har Melittas plastfolie ständigt förbättrats och är en av de mest populära produkterna inom hushållsfolie.

Från Melitta till Toppits®

År 1988 hade Melitta utvecklats till ett mångfacetterad varumärke med mer än 200 olika produkter i olika kategorier. För att skilja mellan dessa olika kategorier utvecklades nya varumärken under vilka de olika produkterna skulle säljas i framtiden. De nya varumärkena utformades för att vara tilltalande, lätta att uttala och lägga på minnet. Detta var födelsen av varumärket Toppits® som Melitta sedan dess har använt för att sälja matförvaringsprodukter.

Cofresco grundas

Under 1996 grundades Cofresco Frischhalteprodukte GmbH & Co. KG - som idag är ett samarbete mellan Melitta och det amerikanska företaget SC Johnson & Son Inc. Med en mängd olika varumärken erbjuder Cofresco produkter för att bevara samt tillaga mat. De finns idag tillgängliga i över 20 länder i Europa och når runt 70 miljoner hushåll. Cofresco använder även sin stora närvaro för sociala ändamål; Under 2011 startades det så kallade “SAVE FOOD”-initiativet, ett initiativ som startades för att aktivt minska matsvinnet i Europa.

Toppits® idag

Idag erbjuder Toppits® ett mycket stort utbud av hushållsfolier och papper för matförvaring, frysning, matlagning eller bakning. Varumärket Toppits® står för kvalitet, tillförlitlighet och produktinnovation.

Vill du lära dig mer om Toppits®?

På vår hemsida hittar du mer information om våra produkter samt praktiska tips, läckra recept och mycket mer.