Tillagningstid: ca 3 timmar
Difficulty
portal/pics/recept_swe/smapepparkakshus.png

Preparation

Tillagningstid: ca 3 timmar
Difficulty
  1. Blanda sirap, socker, smör, mjölk, pepparkakskrydda, mjöl, bakpulver och knåda detta till en deg. Linda in degen i Toppits® Plastfolie och förvara i kylskåp i 2 timmar. Kavla ut degen på en mjölad yta tills den är ungefär 4mm tunn. Skär degen till 39st rektanglar (5x7 cm). Sprid ut degbitarna på en plåt med Toppits® Bakplåtspapper.
  2. Grädda i 9 minuter i en förvärmd ugn på 200°C. Låt pepparkakorna svalna på galler. Blanda ägg, florsocker och citronsaft till en tjock smet. Häll ned smeten i en Spritspåse från Toppits®. Använd smeten för att fästa ihop tre pepparkasbitar till trekantiga pepparkakshus. Dekorera med färgglatt godis och låt glasyren torka.

Portion calculator

Ingredients for portions

Ingredienser (för en bakplåt)

  • 2 citronsaft
  • 300 florsocker
  • godis för dekoration: färgade chokladbönor, godispärlor, gummibjörnar, vingummi
  • 400 mjöl
  • 1 äggvita
  • 1 1/2 bakpulver
  • 100 socker
  • 150 mörk sirap
  • mjöl
  • 6 mjölk
  • 100 smör eller margarin

Per Portion

  • Kalorier: 1590 kJ / 380 kcal
  • Proteiner: 4 g
  • Fett: 8 g
  • Kolhydrater: 72 g