Tillagningstid: ca 45 minuter
Difficulty
portal/pics/recept_swe/oringmedcitron.png

Preparation

Tillagningstid: ca 45 minuter
Difficulty
  1. Skölj örterna, plocka av bladen och hacka dem fint. Skölj citronen i varmt vatten och riv skalet. Pressa ut citronsaften.
  2. Blanda smör, örter, citronskal och kapris till ett kryddsmör. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skölj av öringen ordentligt och låt den torka. Fyll den med citronsaft, salt och peppar. Tillsätt en 1/4 av smöret. Vrid försiktigt upp magen på öringen och lägg den sedan i en Fryspåse från Toppits©.
  4. Förslut påsen väl med en klämma. Fyll en stor kastrull med vatten, låt vattnet koka upp och minska sedan värmen något. Lägg påsen med öringen i vattnet och låt den tillagas på låg värme i ca 15 minuter (vattnet ska inte koka). Ta upp fisken ur vattnet och ut ur påsen. Spara överblivet spad från fisken som samlats i påsen och blanda den med resterande kryddsmör till en välsmakande sås. Servera med kokt potatis eller ris. Passar utmärkt tillsammans med ett torrt vitt vin.

Tips

Öringen är perfekt att frysa in direkt i Toppits© Fryspåsar. Tillagningstiden ökar då ungefär 20 minuter om man tillagar den frysta fisken.

Portion calculator

Ingredients for portions

Ingredienser (4 portioner)

  • citron
  • kapris
  • 80 rumstempererat smör
  • 4 rensade öringar (400 g/st)
  • 1 blandade örter
  • salt
  • peppar

Produkter som används

Per Portion

  • Kalorier: 427 kcal
  • Proteiner: 48 g
  • Fett: 25 g
  • Kolhydrater: 3 g