Tillagningstid: ca 55 minuter
Difficulty
portal/pics/recept_swe/muffinsmedblabar.png

Preparation

Tillagningstid: ca 55 minuter
Difficulty
  1. Blanda blåbär med två matskedar mjöl. Blanda resterande mjöl med bakpulver. Vispa äggula, socker, vaniljsocker, olja och mjölk. Tillsätt mjölblandningen och blanda.
  2. Lägg lite pistagenötterna i Mönstrade bakformar från Toppits© och fyll på med muffinssmeten. Grädda i förvärmd ugn på 180° C tills de är gyllenbruna (ca 15-20 minuter). Låt muffinsen svalna på galler.
  3. Blanda florsocker med citronsaft, färga med karamellfärg. Dekorera muffinsen med sockerströsslet, låt torka och servera.

Tips

Att baka muffins med hallon eller björnbär blir också fantastiskt gott. Se alltid till att frukterna är jämnt fördelade i muffinsen för ett perfekt resultat.

Portion calculator

Ingredients for portions

Ingredienser (15 portioner)

  • 100 blåbär
  • 140 mjöl
  • 1 1/2 bakpulver
  • 1 äggula (medelstor)
  • 60 socker
  • 1 vaniljsocker
  • 1 olja
  • 100 standardmjölk
  • 25 hackade pistagenötter
  • 100 florsocker
  • 2 citronsaft
  • röd karamellfärg
  • blå karamellfärg

Produkter som används