Tillagningstid: 90minuter (plus väntetid)
Difficulty
portal/pics/recept_swe/mandelmarang.png

Preparation

Tillagningstid: 90minuter (plus väntetid)
Difficulty
1. Blanda grädde och cappuccinochoklad i en gryta. Lägg ned resterande choklad och koka tills chokladensmeten är helt smält. Låt svalna över natten. Vispa ägg och citronsaft till ett hårt skum och rör gradvis i socker och vaniljsocker tills det får krämig konsistens. Rör ned mandeln i marrängsmeten och häll smeten i en Toppits® Spritspåse. Spritsa ut smeten på Toppits® Bakplåtspapper till 54 stycken kakor (ca 2,5 cm i diameter). Låt torka i ca 3 timmar.

2. Grädda sedan i förvärmd ugn på 150° i ca 40 minuter. Stäng av ugnen och låt maränger gå i ugnen i ytterligare 10 minuter. Vispa upp chokladkrämen med elvisp tills den är tjock och krämig. Fyll en Toppits® Spritspåse med chokladkrämen och montera på ett stjärnmunstycke. Spraya på smeten mellan två marängkakor och upprepa.

3. Låt kakorna svalna på ett galler.

Portion calculator

Ingredients for portions

Ingredienser (27 portioner)

  • 1 citronsaft
  • strösocker och kakao för att dekorera
  • vaniljsocker
  • 125 vispgrädde
  • 2 äggvitor (medelstora)
  • 150 socker
  • 50 mjölkchoklad
  • cappuccino chokladflingor
  • 150 mandlar
  • 50 mörk choklad