Förberedelser: ca 30 minuter; Bakning: ca 70 minuter
Difficulty
portal/pics/recept_swe/lime_pumpapaj.png

Preparation

Förberedelser: ca 30 minuter; Bakning: ca 70 minuter
Difficulty
  1. Skär pumpaköttet i små bitar. Tvätta citronerna i varmt vatten, riv skalet och pressa ut saften. Citronskal och citronsaft ger ungefär 1 tsk vätska, blanda detta med den skurna pumpan. Tillsätt 100 g socker och låt koka upp. Koka utan lock tills vätskan har avdunstat. Mixa till en jämn smet och låt svalna.
  2. Värm ugnen till 160 grader. Lägg kexen i en Fryspåse från Toppits®, smula dem med en brödkavel. Smält smöret med socker på svag värme och blanda i de smulade kexen. Klä in en springform i Toppits® Aluminiumfolie och tillsätt smeten. Lås sedan springformen. Separera äggvitorna från gulorna. Blanda äggulorna med pumpasmeten och mixa väl. Häll i pumpasmeten i springformen. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt resterande citronsaft och resten av sockret. Grädda äggvitorna ovanpå pumpasmeten i en het ugn i cirka 70 min. Om ytan skulle få för mycket färg, täck med Toppits® Aluminiumfolie.
  3. Låt kakan svalna i formen, ta sedan bort formen, skär upp och servera den på en fin tallrik.

Tips

Ett gott tips, prova att byta ut citronerna mot apelsiner. Prova även receptet med kokoskex, eftersom dessa är sötade kan man minska 2 msk socker i receptet.

Portion calculator

Ingredients for portions

Ingredienser (portioner: 1 springform (26 cm))

  • 500 pumpakött (utan frö och skal)
  • 2 citroner eller lime
  • 100 kex
  • 200 socker
  • 75 smör
  • 3 ägg

Produkter som används

Per Portion

  • Kalorier: 190 kcal
  • Protein: 3 g
  • Fett: 7 g
  • Kolhydrater: 26 g