Tillagningstid: 60 min
Difficulty
portal/pics/recept_swe/lammfile.png

Preparation

Tillagningstid: 60 min
Difficulty
  1. Till marinaden: hacka en halv vitlök och blanda den med 2 msk olja, salt, peppar och timjan. Skölj av lammet och låt det torka. Lägg kött och marinad i en Fryspåse från Toppits© och låt köttet marinera i kylen i ungefär en timme.
  2. Skölj av zucchinin och skär i skivor. Skölj av en paprika och skär den i bitar. Skölj av körsbärstomaterna och skär oliverna i tunna skivor. Blanda grönsakerna med resterande vitlök, tillsätt olja blanda och smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg grönsakerna och lammet (med marinaden) i en Stekpåse från Toppits©. Tillsätt lagerblad och rosmarin. Tillaga köttet efter anvisningar på förpackningen. Stek i ugn på 200° C i 25 minuter. Servera med rosmarinpotatis.

Tips

Spara de grönsaker och kött som blir över i en Fryspåse från Toppits®. Då kan du enkelt njuta av dem senare. Passar perfekt till pasta, som pålägg eller på en pizza.

Portion calculator

Ingredients for portions

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 lammfiléer (a 150 g/st)
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 150 körsbärstomater
  • 10 svarta oliver (urkärnade)
  • 1 zucchini
  • 3 vitlöksklyftor
  • några timjanblad
  • 2 lagerblad
  • 2 kvistar rosmarin
  • 4 olivolja
  • salt och nymalen peppar

Per Portion

  • Kalorier: 1587 kJ / 379 kcal
  • Proteiner: 45,4 g
  • Fett: 18 g
  • Kolhydrater: 8 g