Tillagningstid: ca 30 minuter; Bakning: 1 timme
Difficulty
portal/pics/recept_swe/kryddigfruktkaka.png

Preparation

Tillagningstid: ca 30 minuter; Bakning: 1 timme
Difficulty
  1. Vispa socker och smör tills det blir krämigt. Tillsätt pepparkakskryddor, salt, marsipan, ägg och whiskey. Blanda bakpulver med mjöl och rör i. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och rör om ordentligt med träsked.
  2. Häll blandningen i en springform (24 cm diameter) täkt med bakplåtspapper. Grädda i förvärmd ugn på 180°C i en timme. Låt kakan svalna på galler. Ta sedan loss den från formen.
  3. Toppa med med glasyr. Skär ut små stjärnor av marsipan och dekorera kakan med körsbär, kanderade apelsinskal, mandel och marsipan-stjärnorna.

Portion calculator

Ingredients for portions

Ingredienser (Portioner: 16 stycken)

  • 150 smör, mjukt
  • 125 socker
  • 50 kanderade körsbär
  • 50 russin och korinter
  • 50 kanderade apelsinskal
  • 50 mald mandel
  • 2 malda pepparkakor, kryddade
  • 50 kanderade citronskal
  • 1 vaniljsocker
  • 100 marsipan
  • 1 salt
  • 3 ägg
  • 2 whisky eller rom
  • 200 mjöl
  • 1 bakpulver
  • florsocker
  • 150 glasyr
  • 50 marsipan

Per Portion

  • Kalorier: 247 kcal (1032 kJ)
  • Proteiner: 3 g
  • Fett: 12 g
  • Kolhydrater: 29 g