Kokos och körsbärskaka

Tillagningstid: ca 20 minuter; Baktid: 30-35 minuter
Difficulty
portal/pics/recept_swe/kokos_korsbarskaka.png

Preparation

Tillagningstid: ca 20 minuter; Baktid: 30-35 minuter
Difficulty
  1. Värm ugnen till 200°C. Skölj och ta bort fröna från körsbären. Vispa ägg och socker tills det blir krämigt. Tillsätt kärnmjölk och kokosflingor samt rör om. Blanda mjöl med bakpulver och rör stegvis ned i äggsmeten. Lägg ut Toppits® Aluminiumfolie på en bakplåt (slipp onödigt fett och rengöring av plåten). Sprid sedan ut smeten jämnt.
  2. Finhacka ingefära i en matberedare (eller med en kniv). Blanda ingefäran med mjöl, socker och salt i en skål. Tillsätt smöret med händerna i små bitar. Täck degen med körsbär och ingefärsströssel. Grädda kakan i mitten på ugnen i ca 30-35 minuter. Om kakan skulle få för mycket yta så täck den med Aluminiumfolie från Toppits®.

Tips

Kakan kan frysas in. Tina i rumstemperatur och strax före servering värm den i ugn på 200 grader i ca 5 min.

Portion calculator

Ingredients for portions

Ingredienser (för en bakplåt)

  • 100 kokosflingor
  • 400 kärnmjölk
  • 3 ägg
  • 250 socker
  • 1,2 körsbär
  • bakpulver
  • 400 mjöl

Produkter som används

Per Portion

  • Kalorier: 371 kcal
  • Proteiner: 6 g
  • Fett: 12 g
  • Kolhydrater: 59 g