Kalkonfilé med dijonsenap

Tillagningstid: ca 15 minuter (plus ca. 7-10 minuters stekning)
Difficulty
portal/pics/recept_swe/kalkon_dijon.png

Preparation

Tillagningstid: ca 15 minuter (plus ca. 7-10 minuters stekning)
Difficulty
  1. Skölj kalkonfilé, låt torka och krydda med salt och peppar. Grovhacka schalottenlök, skölj och dela brocolin i buketter.
  2. Blanda buljong, dijonsenap, salt, peppar, broccoli, schalottenlök och lägg det i en Stekpåse 2in1 från Toppits®. Placera kalkonbrösten ovan på grönsakerna, stäng påsen och tillaga i mikrovågsugn på 600 watt i 10 minuter (eller 850 Watt i 7 minuter).
  3. Plocka ut Kalkonbrösten och skär i tunna skivor. Blanda grönsaker med lite grädde och krydda efter behov. Servera kalkonbrösten med såsen, grönsakerna och krispiga skivor av rostat bröd.

Portion calculator

Ingredients for portions

Ingredienser (Portioner: 4)

  • 50 grädde
  • 1 dijonsenap
  • 500 kalkonbröst (ca. 3 cm tjocka)
  • salt, nymalen peppar
  • 4 schalottenlökar
  • 400 broccoli
  • 50 buljong

Produkter som används

Per Portion

  • Energi: 800/192
  • Protein: 34,4 g
  • Fett: 4 g
  • Kolhydrater: 4 g