Tillagningstid: ca 45 minuter
Difficulty
portal/pics/recept_swe/hostmuffins.png

Preparation

Tillagningstid: ca 45 minuter
Difficulty
1. Blanda smör, mjöl, socker och vaniljsocker till en smet. Häll på hälften av smeten i 8 Mönstrade bakformar från Toppits©.

2. Skär äpplen och päron i små tärningar.

3. Lägg den skivade frukten i Muffinsformarna och häll i resterande smet. Grädda i förvärmd ugn vid på 180°C tills muffinsen är gyllenbruna (ca 20-25 minuter).

4. Blanda yoghurt med honung och kanel. Jättegott att servera tillsammans med muffinsen.

Tips

På sommaren är det väldigt gott att baka muffins med solmogna körsbär. På vintern smakar det speciellt gott med fikon som gör muffinsen härligt saftiga.

Portion calculator

Ingredients for portions

Ingredienser (8 portioner)

  • 100 kallt smör
  • 175 mjöl
  • 100 socker
  • 1 vaniljsocker
  • 1 äpple
  • 1 päron
  • 250 yoghurt
  • 1 honung
  • 1/2 kanel

Produkter som används