Grillpotatis med het tomatfyllning

Tillagningstid: 25 minuter (plus grillningstid)
Difficulty
portal/pics/recept_swe/grillpotatis_eldigtomatfyllning.png

Preparation

Tillagningstid: 25 minuter (plus grillningstid)
Difficulty
  1. Skölj potatisen ordentligt, linda in i Toppits® Aluminiumfolie och tillaga direkt på på glödande kol i ca 50-60 minuter. Skala löken och hacka den tillsammans med bacon tillaga på Toppits® Aluminiumfolie med lite olja. Stek bacon och lök tills de är knaprigt.
  2. Skär ett snitt på tvären i tomaterna, sänk ned dem i kokande vatten, skala dem, ta bort stjälk och frön och skär köttet i små tärningar.
  3. Blanda tomater, bacon, lök och timjan med lika delar olja och vinäger. Blanda och krydda efter smak med starka kryddor. Skär upp potatisen, tryck isär lätt, häll i tomatfyllningen och servera.

Portion calculator

Ingredients for portions

Ingredienser (fyra portioner)

  • 4 stora potatisar
  • 100 bacon
  • 1 lökar
  • 1 vitvinsvinäger
  • 3 tomater
  • 4 solrosolja
  • 1 färsk timjan
  • 1 socker
  • 1/2 chilipulver
  • salt, peppar
  • paprikapulver

Produkter som används

Per Portion

  • Kalorier: 1473 kJ / 352 kcal