Grillade morötter

med smak av honung och peppar

45 minuter (+ 30 min kylning + 20 minuter grillning)
Difficulty
portal/pics/recept_swe/grillade_morotter_honung.png

Preparation

45 minuter (+ 30 min kylning + 20 minuter grillning)
Difficulty
1. Skala morötter, skölj dem, skär i 1 cm tjocka skivor och lägg dem i en Toppits® Zipper® Allround-påse. Grovhacka nötter och blanda med 3 msk olivolja, vinäger, honung, salt och peppar. Använd påsen för att blanda alla ingredienser väl. Låt marinera i kylen under ca 30 minuter.

2. Torka och platta ut biffen. Blanda resterande kryddor, olja, salt och häll ned tillsammans med biffarna i en Zipper® Allround-påse. Förslut påsen och blanda väl.

3. Fördela de skurna morötterna i fyra lika stora bitar Toppits® Aluminiumfolie, förslut folien och tillaga på grillen i ca 20 minuter. Tillaga även biffarna på grillen i Toppits® Aluminiumfolie. Servera biffarna och morötterna tillsammans med ett nybakat rustikt bröd.


Tips

Morötterna kan också förberedas dagen innan och marinera över natten i en Toppits® Zipper® allround-påse. De smakar även mycket gott kalla. Perfekta att förvara i kylen i en Zipper® allround-påse.

Portion calculator

Ingredients for portions

Ingredienser (fyra portioner)

  • 600 morötter
  • 100 nötblandning
  • 5 olivolja
  • 1-2 Aceta Balsamico di Modena SGB
  • 1-2 honung
  • 1 salt
  • grovmalen peppar
  • medelhavskryddat salt

Per Portion

  • portion: 2111 kJ / 506 kcal
  • Protein :. 35 , 5 g
  • Fett: 31 g
  • Kolhydrater: 21,3 g