Tillagningstid: ca 50 minuter
Difficulty
portal/pics/recept_swe/grekiska_muffins.png

Preparation

Tillagningstid: ca 50 minuter
Difficulty
  1. Blanda ägg med salt, yoghurt och olja. Blanda mjöl och bakpulver.
  2. Finhacka fetaost, paprika och oliver. Rör ner mjölblandningen samt oregano i äggsmeten.
  3. Häll smeten i 8 Toppits® Mönstrade bakformar och grädda i förvärmd ugn på 180°C tills muffinsen är gyllenbruna (ca 25-30 minuter). Servera varma eller kalla.

Portion calculator

Ingredients for portions

För degen (Portioner: 8)

  • 250 mjöl
  • 1 ägg
  • 2 bakpulver
  • 5 gröna oliver
  • 1 liten röd paprika
  • 2 canolaolja
  • 200 fetaost
  • 1 1/2 salt

Produkter som används

Per Portion

  • Energi: 946/226
  • Proteiner: 9,4 g
  • Fett: 9 g
  • Kolhydrater: 24 g