startsida > Recept > Grillade bananbåtar
print

Grillade bananbåtar

Sött, varmt och oemotståndligt gott!

När laxen grillats och fläskfilén ätits upp är gästerna mätta och belåtna, men suget efter något sött finns såklart kvar. Grillkolet är fortfarande varmt, så passa på att fixa efterrätten på gallret. Denna supersnabba klassiker lagar sig själv, uppskattas av alla åldrar och du fixar den enkelt med ingredienser du ofta har hemma. Passa på att använda bananer som fått en och annan brun fläck!

Ingredienser

för 3 portioner
3   bananer
1  dl färskost
3   chokladkex
½  dl riven kokos
1  dl jordnötssmör
4   kex
1  msk jordnötter
1  msk rostade hasselnötter
   myntablad
Förberedelse
25
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Förberedelse

Placera ett ark aluminiumfolie från Toppits® (vår Ugn- grill- och frysfolie passar särskilt bra för detta) på en plan yta och lägg på bananen. Se till att riva av en remsa skal på ovansidan av - det är här du lägger i all härlig choklad och annat gott. När du lagt i fyllningen, gör ett paket av folien så att bananen grillas till krämig perfektion.

Färskost- och jordnötssmörstopping

Grilla bananerna i cirka 5-10 minuter i Toppits® aluminumfolie och fyll med färskost, choklad och riven kokos eller med jordnötssmör, kex och nötter.

Chokladtopping

Fyll bananen till bredden med chokladbitar, grilla i 5-10 minuter och toppa med myntablad och rostade hasselnötter. Lyxa till det ordentligt med en rejäl kula vaniljglass vid sidan om.

Grillad banan i aluminiumfolie med choklad, hasselnötter och vaniljglass

liknande recept

Bagels 30.04.2020

En äkta New York-klassiker med frasig utsida och seg insida

Har du några grönsaker över och behöver inspiration till ett uppfriskande sopprecept? Då har vi den rätta soppan för dig! Så här lyckas du med den spanska gazpachon.

En halv paprika, en morot eller ett litet salladshuvud? 1, 2, 3 och så har vi en pesto!