Tillagningstid: ca 1 timme
Difficulty
portal/pics/recept_swe/frukt_bar_tarta.png

Preparation

Tillagningstid: ca 1 timme
Difficulty
  1. Blanda mjöl, socker och smör. Lägg till lite isvatten knåda till en fast deg. Slå in i Toppits® Plastfolie och placera 30 minuter i kylskåp. Kabla ut degen på ett lätt mjölat bakbord så den blir ungefär 3mm tjock. Klä en tårtform med Aluminiumfolie från Toppits® lägg i degen i formen och in i kylskåpet.
  2. Till fyllningen, blanda försiktigt persikor, plommon, bär och mjöl. Lägg fruktblandningen i tårtformen vik degen med 5cm överhäng och pensla med mjölk och fruktsocker.
  3. Servera tårtan varm eller kall med vispad grädde.

Portion calculator

Ingredients for portions

Ingredienser (Portioner: 4)

  • 1 mjöl
  • 250 vetemjöl
  • 100 hallon
  • 2 persikor
  • 100 björnbär
  • strösocker
  • lite mjölk
  • lite vatten
  • 125 smör
  • 3 strösocker
  • 2 plommon
  • 200 blåbär
  • valfri frukt