Tillagningstid: ca 60 minuter.
Difficulty
portal/pics/recept_swe/apelsintarta.png

Preparation

Tillagningstid: ca 60 minuter.
Difficulty
  1. Blanda mjöl, margarin, socker, vanilj, salt, ägg, mandel, bakpulver och knåda detta till en deg. Slå in degen i Plastfolie från Toppits©. Låt degen ligga i kylen i ungefär 30 minuter.
  2. Slå in en springform med Aluminiumfolie från Toppits®. Kavla ut 3/2 av degen och täck springformen ända upp till kanten. Picka botten av degen med en gaffel. Grädda i förvärmd ugn på 200°C i ca 15 minuter.
  3. Smält choklad och vegetabiliskt fett i ett vattenbad. Låt svalna något och häll sedan chokladmixen i en Spritspåse från Toppits©. Klipp en liten öppning i påsen och spritsa ut på Bakplåtspapper från Toppits©. Låt kreativiteten flöda, man kan skriva saker i choklad eller kanske göra små stjärnor det blir en fin dekoration. Låt chokladen stelna i kylen.
  4. Till fyllningen: vispa mascarpone, socker, vaniljsocker och grädde till ett hårt skum. Fyll tårtbottnen med fyllningen och dekorera med bitar av apelsin och choklad.

Portion calculator

Ingredients for portions

Ingredienser:

  • Vegetabiliskt fett
  • 1/2 bakpulver
  • 1 block mörk choklad
  • 120 margarin
  • 170 mjöl
  • 80 socker
  • 1 vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 1 salt
  • skalade apelsinklyftor
  • 50 mald mandel
  • 250 vispgrädde
  • 1 vaniljsocker
  • 500 mascarpone
  • 100 socker