Ungefär 80 minuter
Difficulty
portal/pics/recept_swe/applepaj.png

Preparation

Ungefär 80 minuter
Difficulty
1. Blanda mjöl, socker, smör, två äggulor och knåda till en deg. Täck en springform med Toppits® Bakplåtspapper lägg i hälften av degen, lås den och strö över lite mjöl.

2. Baktid: 20min i ugn förvärmd till 200°C.

3. Låt svalna. Slå in resterande degen i Plastfolie från Toppits® och lägg i kylskåp. Skala äpplena och ta bort fröna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och ställ åt sidan. Vispa mascarpone, socker, ägg och fröna från vaniljstången.

4. Ta ut degen ur kylskåpet och forma den till två små rullar. Öppna kanten av springformen försiktigt och skär remsor i bakplåtspappret runt kanten och stäng springformen igen. Placera kaveln på kanten av springformen och tryck till ordentligt. Se till att det är hålfritt, annars kan mascarponeblandningen rinna ut. Tillsätt äpplena och häll på fyllningen.

5. Tillagningstid: 30 minuter förvärmd 200°C

6. Låt den svalna och dekorera med färsk frukt och strösocker.

Portion calculator

Ingredients for portions

Ingredienser (Portioner: För en paj)

  • lite mjöl
  • 50 socker
  • 250 Mascarpone
  • 200 fullkornsmjöl
  • 3 ägg
  • 1 vaniljstång
  • pulveriserat socker
  • 250 smör
  • 6-7 stora eller små äpplen
  • frukter för dekoration
  • 2 ägg
  • 100 socker
  • 100 vetemjöl