startsida > Recept > Cheesecakemuffins
print

Cheesecakemuffins

Cheesecake i miniformat - krämiga godheter

Dessa saftiga och söta muffins är praktiska och kladdfria miniversioner av den klassiska och alltid så uppskattade kakan på fikan: cheescake. De är enkla att röra ihop och du bakar dem snabbt till nära och kära som kommer på besök, eller så tar ni med dem på en utflykt. Variera godsakerna med frukt och bär eller bitar av choklad, och toppa med ett täcke av florsocker. Bara din kreativitet sätter stopp!

Ingredienser

för 12 portioner
   För muffinsen:
125  g smör
125  g socker
1   ägg
250  g mjöl
1  tsk bakpulver (struken)
   För krämen:
500  g kvarg
150  g socker
½   citron
150  g smör
2   ägg
1  paket vaniljpuddingspulver
   Topping:
   Florsocker, jordgubbar, hallon, chokladbitar
Förberedelse
45 min
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Ingredienser till cheesecakemuffins

Steg 1:

Smält smöret tillsammans med sockret i en kastrull i cirka en minut, rör ner ägget och tillsätt sedan mjöl och bakpulver. Blanda alla ingredienser till en smidig massa.

Steg 2:

Fördela degen i tolv delar och rulla till bollar. Placera en boll per muffinsform och platta till i formen.

Steg 3:

Nu är det dags för själva ostkakstoppingen. Rör ihop kvarg och socker till en gräddig massa. Smält smöret och häll i kvargblandningen. Dela en citron och pressa så att du får lite citronsaft i smeten - blanda tills du får en jämn smet. Vänd i äggen, och avsluta med vaniljpuddingspulvret. Rör runt tills du fått en smidig smet.

Muffinssmet på muffinsplåt

Steg 4:

Sprid kvargblandningen jämnt över muffinsen och baka i mitten i en förvärmd ugn i cirka 25-30 minuter.

Ostkaksmuffins med riven citron

Steg 5:

Ta ut ostkaksmuffinsen från ugnen och ställ dem på ett galler. Låt svalna i cirka en timme innan du adderar topping. Riv skalet från citronen och strössla över muffinsen. Njut!

liknande recept

Saftig njutning med fräsch rosmarin

Köttfritt och hållbart alternativ: Använd resterna av rödbetor och gör goda burgare. Läs vidare, så får du se.

Fick du lite polena över? Majsgrynen smakar minst lika bra dagen efter, så passa på att göra goda pommes frites av resterna.