Rekommenderade produkter

Förberedelse

Steg 1:

Mortla eller mal kardemummakärnorna grovt. Ljumma mjölken och lös upp jästen. Dela mjukt smör i mindre bitar och tillsätt tillsammans med socker, kardemumma, salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg.

Plasta in bunken med Toppits® plastfolie och låt jäsa i 45 minuter.

Steg 2:

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två lika stora delar. Kavla ut den ena delen till en rektangel, ca 15 x 30 cm. Bred på mjukt smör, strö över socker och kardemumma. Vik degen i ett treslag och kavla till något.

Skär i ca 3 cm breda bitar, vik bitarna som ett S och lägg i bullformar. Gör samma sak med den andra deghalvan.

Täck med Toppits® plastfolie och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.

Kardemummabullar med sockerlag i Toppits stora muffinsformar

Steg 3:

Sätt ugnen på 175 grader.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över socker och kardemumma. Lägg de ogräddade bullarna i Toppits® stora muffinsformar av fettbeständigt papper som gör att bakverken lossnar enkelt och smidigt. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills de fått färg.

Gör sockerlag genom att blanda hett vatten med socker, rör om tills allt socker lösts upp. Ta bullarna ur ugnen och pensla direkt med sockerlag. Låt svalna på galler.

Bästa till rester - förvaring

Kardemummabullar fungerar utmärkt att stoppa i frysen, så att du är redo för nästa spontanfika på någon minut. 

Stoppa ner ett par avsvalnade bullar i Toppits® fryspåsar i treskikt, för optimalt skydd mot frysbränna*. 

*Frysbränna är dessvärre vanligt förekommande, och uppstår när ett livsmedel förpackats fel. Livsmedlet blir då torrt och kan också förlora både smak och aromer.

liknande recept

Det blir en annorlunda student i år - se till att fira i största, festligaste (och tillåtna) utsträckning

En klassisk och himmelskt god sommartårta perfekt till midsommar

Marängspöken 06.10.2020

Boooo! Här kommer spöken gjorda av maräng, ute efter alla med sötsug, liten som stor..