startsida > Recept > Grillad kycklingfilé
print

Grillad kycklingfilé

Saftig njutning med fräsch rosmarin

Att få till en perfekt grillad kyckling är en utmaning, och något som får amatörkockar såväl som grillmästare att svettas framför kolet. Det magra köttet blir lätt torrt och bränt, trots att det inte är färdigt på insdan.

Genom att skonsamt tillaga kycklingen i ett paket av Toppits® aluminiumfolie ser du till att köttet förblir härligt saftigt medan utsidan håller sig gyllene. Är du ute efter en krispig yta och frasigt skinn? Låt kyckligen tillagas i foliepaket i 20 minuter, och grilla sedan i fem minuter på båda sidor. Det var väl enkelt?

Ingredienser

för 4 portioner
4   kycklingbröstfiléer
4   rödlökar
4  msk sesamolja
2  msk paprikapulver
1  msk provencalska kryddor
   rosmarinkvistar
   salt och peppar
   olja
Förberedelse
45 minuter + 2h marinering
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Steg 1:

Blanda sesamolja, paprikapulver, provencalska kryddor och rosmarinkvistar och krydda med peppar.

Steg 2:

Se till att kycklingfilén är kall och torr, och marinera i örtblandningen i cirka 2 timmar.

Steg 3:

Lägg ut en bit Toppits® aluminiumfolie och täck tunt med olivoja. Skär löken i tunna ringar och placera på folien. Lägg kycklingfilén över löken och knyt ihop aluminiumen till ett paket som du sedan grillar i cirka 30 minuter. Lägg sedan upp den otroligt saftiga kycklingen på en tallrik och servera med en fräsch, krämig sås och grillade grönsaker eller en lätt sallad.

Grillat kycklingbröst med rosmarin

liknande recept

Av övermogen tomat kan du göra en jättegod hemmagjord ketchup. Ett recept som definitivt platsar på sommarens grillfester!

Pumpasoppan är en av våra absoluta favoriträtter i höst - gott, blligt och svinnsmart. Med små medel och våra knep piffar du enkelt upp den med toppings av överblivna rester och lagar en jättegod soppa att njuta av under kalla dagar. 

Svenska skogarnas gula guld