startsida > Produkter > Aluminiumfolie

Aluminiumfolie

Extra slitstark, enkel att riva av

Med Toppits® aluminiumfolie skyddas smaker och näringsämnen i din mat effektivt. Tack vare det dubbla vaxkakemönstret och speciallegeringen är aluminiumfolien dessutom extra slitstark och värmetålig.

Att riva av ett ark är enkelt, och folien passar perfekt att använda när du lagar mat, grillar eller behöver frysa in livsmedel och rester. Den ergonomiska förpackningen och dess unika Easy-cut-system med det specialformade sågbladet gör att förpackningen är väldigt smidig att hantera. 

100% återvinningsbar aluminium

Toppits® återvinningsbara aluminiumfolie är tillverkad av högkvalitativ aluminium och andra tillsatser. Allt för att ge Toppits® bästa möjliga kvalitet. Efter att aluminiumfolien har använts, är den helt återvinningsbar. På så sätt har vi kommit ytterligare ett steg närmare vårt mål att våra produkter ska vara cirkulära, att minska på användning av resurser och intensivt arbeta med att vidareutveckla våra produkter. Med samma höga Toppits®-kvalitet som tidigare, givetvis.

Bakad potatis med aluminiumfolie

Fördelar med Toppits® Aluminiumfolie

  • checkExtra slitstark och formbar aluminiumfolie med dubbelt vaxkakemönster
  • check100% återvinningsbar
  • checkTål hög värme
  • checkPerfekt för matlagning, bakning, grillning, matförvaring eller infrysning
  • checkErgonomisk förpackning med smidig avrivningssåg
Aluminiumfolie kan användas vid all typ av matlagning

FÖRPACKNINGSSTORLEKAR

  • Beskrivning
    Längd
    Bredd
  • Aluminiumfolie
    10 m
    29 cm
  • Ugn-, grill och frysfolie (aluminiumfolie XL)
    10 m
    44 cm

Tips för användning av aluminiumfolie

Grilla och håll fräscht med aluminiumfolie

Tack vare sin speciella ytstruktur och värmetålighet är Toppits® aluminiumfolie en utmärkt kompanjon i köket och naturligtvis perfekt för grillning.

Fisk, kött och grillade grönsaker kan enkelt lindas in och förberedas i aluminiumfolie. Grillen skyddas från droppande fett och du får inte bara hälsosammare mat - du sparar också tid när det är dags för den viktiga, men lite tråkiga, rengöringen. 

Är du en riktig köttälskare och vill ha extra aromer? Då har vi ett toppentips för dig: linda in biffarna ordentligt i Toppits® aluminiumfolie och du får ett riktigt saftigt resultat där smaker verkligen kommer fram. Funkar lika bra med potatis, fisk och kyckling!

Toppits® har även en XL-variant av aluminiumfolien: den extra breda ugn- grill- och frysfolien på 44 cm som är perfekt för att täcka stora ugnsplåtar och fat. Den passar dessutom lika bra på grillen som i ugnen eller frysen.

Praktiskt köksredskap för vardagen 

Toppits® aluminiumfolie är inte bara bra för matlagning, bakning och förvaring. Aluminiumfolien är också en förstklassig hjälp vid köksrengöring. Använd folien som ett praktiskt skydd för ugnsbotten och håll på så sätt alltid ugnen ren!

Även vid rengöring av ytor kan aluminiumfolien användas, eftersom ytstrukturen passar perfekt för att lossa fastsittande matrester. Rengör ditt smutsiga grillgaller blixtsnabbt med hjälp av resterna från din Toppits®-aluminiumfolie och du är redan förberedd för nästa grillkväll.

Ytterligare användningsråd

Tänk på: aluminiumfolier är inte lämpliga för att täcka mat i metallformar eftersom kontakt med sura eller salta livsmedel gör att folien kan lösas upp. Använd heller inte folien i mikrovågsugn.

Mer inspiration

Oavsett om du använder den som garnering, i en sallad eller i en smoothie - spenat är nyttigt OCH gott. Med våra tips och tricks kan du förvara den på bästa sätt och hålla den fräsch längre.

Färska örter och kryddor från trädgården (eller butiken) ger sommarens rätter ljuvliga dofter och smaker. Men hur får jag dem att hålla längre? Vi ger dig tips för optimal förvaring!

Har du hackat för mycket lök eller har du lök liggandes som börjar bli gammal? Frys in den! Det är både hållbart och praktiskt. Vi visar dig hur.

Relaterade produkter

Plastfolie

Med den praktiskt självhäftande plastfolien från Toppits® kan du enkelt hålla din mat fräsch ännu längre. Oavsett om det gäller frukt, sallad eller ...

Beeswax-överdrag

Toppits® Beeswax-överdrag - tack vare bina. I bikupan ger deras vax skydd och stabilitet - fördelar som även våra bivaxövedrag ger. Toppits® ...

Plastfolie extra bred

Stor fräschhet för mat på stora fat, tallrikar och skålar. Med Toppits® extra breda plastfolie på 44 cm täcker du enkelt större ytor utan problem. Att ...

Paj- och bakform

Laga till, frys in, värm upp och servera. Med Toppits® paj- och bakform blir degen enkelt botten till en frasig, matig broccolipaj och smeten en härligt ...